Leiderschapsprogramma “Leadership for Growth”

 

Het Leadership programma is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door Dick Otter en Berthus Kas.

 

Voor Nederlandse bedrijven en organisaties is de tijd aangebroken om door middel van Innovatie en Inspirerend Leiderschap markt- en positieveranderingen positief te benutten.
Daarom bieden wij een Leadershipprogramma aan, waarmee het bestaande management gedurende 4 x 2 dagen intensief aan de slag gaat met als focus Visie, Innovatie, Strategie, Acties en Leiderschap (VISAL).

 

Kern en uniek is dat gedurende de uitwerking van de visie en de strategie van uw bedrijf/afdeling er tegelijkertijd gewerkt wordt aan de samenwerking en de rollen binnen het team.
Om de diverse aspecten in de gewenste richting te kunnen begeleiden wordt er een interne cultuurmeting gehouden. Door het managementteam wordt tevens de gewenste cultuur bepaald.
Hierdoor bereiken we dat organisatie en managementteam gedrag en strategische acties op elkaar afstemmen en zal het geheel beter landen in de organisatie.


Redenen om als (management) team het programma te volgen zijn:
1. Onduidelijkheid over de strategie bij medewerkers in

    de organisatie
2. Beperkte of geen draagvlak voor de strategie in het

    managementteam
3. Onduidelijkheid over de gewenste teamresultaten
4. Onduidelijkheid over de rol van de individuele

    teamleden
5. Noodzaak voor de verandering of innovatie wordt

    binnen het team te weing als urgent ervaren
6. Spanningen in het team zijn niet bespreekbaar
7. Het zittende management heeft moeite met het

    realiseren van de veranderingen en innovaties.

 

Programmaleiders:
De programmaleiders Dick Otter en Berthus Kas hebben jarenlang ervaring met strategievorming, veranderingstrajecten en cultuurveranderingen in diverse middengrote en grote organisaties.

Het unieke van de combinatie van Dick Otter en Berthus Kas is dat tegelijkertijd aandacht wordt gegeven aan de strategische aspecten en de psychologische aspecten in een team. Door deze combinatie wordt al werkende met en door het managementteam aan de strategie en het team gebouwd. Dick Otter en Berthus Kas vullen elkaar hierbij op een unieke en waarvolle manier aan.

 

Materiaal
Alle materialen zijn in het Nederlands en Engels beschikbaar. Per module worden de assesments, tools en de syllabi beschikbaar gesteld. Een gedetailleerder overzicht van de modules is op aanvraag verkrijgbaar.