Berthus Kas

 

Bedrijfskundige Berthus Kas (44) is een allround Strategie & Transformatie Manager met een specialisme in complexe verandertrajecten. Veelzijdigheid is één van Berthus meest in het oog springende kenmerken: zowel qua branche en werkervaring als qua opleiding. Zo vervulde hij onder andere functies in de inkoop, bij sales, marketing en algemeen management. Hij heeft ervaring in uiteenlopende sectoren als de farmacie, financiële dienstverlening, de detailhandel, zakelijke dienstverlening en industrie.

 

Nadat hij zijn studie bedrijfskunde aan Universiteit Nyenrode afrondde, doorliep hij de studies NEVI Inkoop, NIMA Sales B en Marketing NIMA C. Tevens heeft hij aan de Vrije Universiteit van Amsterdam zijn postdoctoraal Verandermanagement behaald.

 

Berthus Kas heeft tevens het CMC certificaat (Certified Management Consultant). Dit is een erkenning die inmiddels een internationale benchmark is, een wereldwijd beschermd certificaat. In Nederland wordt dit certificaat toegekend door de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (De Ooa). Internationaal wordt het niveau bewaakt door de ICMCI (International Council of Management Consulting Institutes). Het is de erkenning van de deskundigheid, objectiviteit, onafhankelijkheid en professionaliteit van een individuele management consultant. Om in aanmerking te komen voor de toekenning van de CMC erkenning moet aan bepaalde minimumeisen en een rigoureuze beoordelingsprocedure worden voldaan 
Lid instituten zoals de Ooa dienen zelf te zorgen voor een periodieke controle van hun formele certificatie systemen en procedures. 

Momenteel doet Berthus promotieonderzoek binnen het vakgebied Verandermanagement. Wilt u meer hierover weten klik dan hier.